Inloggen
NederlandsNederlands
Ruime voorraad Snelle levertijdenHigh res beeldmateriaal beschikbaar6500 m2 magazijn 1000 m2 showroom

Materials & Maintenance

GERECYCLED TEAKHOUT


Teak is er in vele kwaliteiten. DTP Interiors gebruikt alleen het beste hout, afkomstig van oude huizen in het oosten van het Indonesische eiland Java. In onze collecties krijgt het een tweede leven. Teak is een harde houtsoort en daarom zeer geschikt om meubels van te maken. Dankzij de natuurlijke oliën is teak duurzaam en vol karakter. Daardoor is ieder meubel weer anders.
Elk stuk fluistert de geschiedenis van generaties Javanen die het hout onderdak bood en beschermde.

Reiniging en onderhoud
Wij adviseren om het hout zo min mogelijk te behandelen.
• Verwijder water- of vetvlekken met een spons en water.
• Verwijder hardnekkige vlekken met water en een zeep op natuurlijke basis.
• Hard wrijven kan de kleur van een meubelstuk veranderen.
• Het hout is te beschermen met een naturel houtsealer. Omdat die het uiterlijk van het meubel verandert, vervalt de garantie.
• Raadpleeg www.oranjefurniturecare.com voor extra informatie.

GERECYCLED STAAL


Hergebruik van materialen ligt aan de basis van DTP Interiors. Het staal in onze meubels komt van oude pijpen, dikke metalen platen, gesloopte stalen schepen en industrieel afval. Dit wordt verzameld in de gieterij aan de noordkust van Java. Gesorteerd op kwaliteit wordt het staal geknipt en omgesmolten. Het resultaat is sterk en heeft een stoere industriële uitstraling.

Reiniging en onderhoud
Gerecycled staal heeft geen onderhoud nodig.
• Vlekken worden verwijderd met water en een natuurlijke zeep.

Soms kan het voorkomen dat er donkere plekken ontstaan op het gelaste staal. Dit is een reactie op de gebruikte olie in het productieproces van de holle stalen buizen en de primer welke onder de verflaag zit. De olierestanten worden verwijderd van de buitenkant van de buis, maar voor de binnenkant is dit uiteraard wat lastiger. De donkere plekken ontstaan doordat de olie welke in achtergebleven in de buizen zich uitzet via de lasnaden. Omdat dit na verloop van tijd kan gebeuren is dit probleem niet te verhelpen tijdens de productie van het meubel.

Hoe op te lossen:
• Neem de punt van een droge theedoek en wrijf middels de duim de vlek uit het staal.

GERECYCLED LEDER


Bij het snijden van patronen houden stoffeerders restanten van de huiden over. Van deze resten wordt een nieuw duurzaam materiaal gemaakt, dat gerecycled leder wordt genoemd.
Dit is samengesteld uit twee materialen: 70% leer en 30% polyester. De onderlaag bestaat uit echt leer, met een natuurlijk prettige uitstraling. Dit wordt beschermd door een polyester afdeklaag die oneffenheden gladstrijkt. Zo ontstaat een stevige combinatiestof die zacht aanvoelt en heel makkelijk te onderhouden is.

Reiniging en onderhoud
• Wij adviseren gerecycled leder niet te behandelen met vet. U kunt het afnemen met een vochtige doek en eventueel een neutrale zeepoplossing.
• Vlekken zijn te verwijderen met een doek en lauw water.
• Bij het verwijderen van een vlek altijd deppen, niet wrijven.
• Voorkom direct zonlicht (UV straling). Die kan verkleuring veroorzaken.
• Voor extra informatie gaat u naar www.oranjefurniturecare.com.

STOFFEN


DTP Interiors verkoopt ook meubelen die bekleed zijn met stof. Wij gebruiken alleen stoffen met een uitzonderlijk hoge dichtheid, minimaal 25.000 toeren Martindale*. Daardoor zijn ze geschikt voor intensief gebruik in huis of op kantoor. De stoffen passen heel mooi bij andere stukken van DTP Interiors. *Martindale is de naam van het apparaat waarmee slijtproeven worden gedaan op stoffen. Resultaten worden uitgedrukt in het aantal toeren dat het heeft gemaakt voordat maximaal drie draden zijn gebroken bij een weefsel of slijtage optreedt. Tot 6000 zijn stoffen geschikt voor decoratief gebruik, vanaf 20.000 voor intensief gebruik.

Reiniging en onderhoud
• Vlekken zijn te verwijderen met een doek en lauw water, eventueel met een neutrale zeep.
• Bij het verwijderen van een vlek altijd deppen, niet wrijven.
• Een textielbeschermer kan de stof extra beschermen.
• Voorkom direct zonlicht (UV straling). Dit kan verkleuring veroorzaken.
• Voor extra informatie gaat u naar www.oranjefurniturecare.com

WOL


De karpetten in de collectie van MUST Living bevatten wol. Karpetten van wol zijn bijzonder duurzaam en zien er nog jarenlang uit als nieuw. De wol is zacht, comfortabel en heerlijk warm in de winter. Nieuwe karpetten met een gesneden of geschoren pool verliezen in het begin losse vezeltjes, die tijdens de fabricage zijn achtergebleven. Hoe hoger de pool, hoe meer pluisjes. Het is niet verstandig uitstekende of loszittende pooltjes uit het karpet te trekken. Knip of zuig ze voorzichtig weg met de stofzuiger. Dit zal het karpet niet beschadigen.

Reiniging en onderhoud
• Voor dagelijkse reiniging en onderhoud adviseren we het karpet te stofzuigen met een gladde stofzuigermond. Dit is belangrijk voor de levensduur van het vloerkleed.
• Verwijder vocht meteen, met bijvoorbeeld een badstof handdoek of keukenpapier. Nooit wrijven, altijd deppen!
• Het is goed om het karpet elk half jaar 180 graden te draaien. Zo voorkomt u dat het aan één kant slijt en gaat het langer mee.
• Meer onderhoudstips voor karpetten zijn te vinden op www.james.nl.

MORTEX


Mortex is een decoratieve pleistertechniek op basis van de natuurlijke materialen cement en kalk.
Het wordt in vloeibare vorm aangebracht op MDF. Dit gebeurt volledig met hand en spatel, hierdoor heeft ieder tafelblad een andere structuur.
Na het uitharden wordt het blad behandeld met een vernis. Deze laag geeft extra bescherming tegen vuil en vetvlekken.
Het resultaat is een duurzame tafel, met de eigenschappen van natuursteen. Hij is waterdicht, hittebestendig en scheur,- slijt,- en krasvast.

Reiniging en onderhoud
Mortex heeft geen onderhoud nodig.
• Voor vlekken en dagelijkse reiniging adviseren wij water en een natuurlijke zeep, bijvoorbeeld groene zeep. Het verwijdert vettig vuil en vermindert vlekvorming.
• Pas op met scherpe voorwerpen.
• Let op! Agressieve schoonmaakmiddelen (anti-kalkmiddelen), zure frisdranken, wijn, citrusvruchten en andere zuren kunnen het blad onherstelbaar beschadigen. Waar olie- en vetvlekken veelal een donkere vlek veroorzaken, is zuur bijtend. Hierdoor ontstaan een lichtere vlek.

FIBER CEMENT


Bij MUST Living zijn we altijd op zoek naar nieuwe toepassingen en materialen. Een bouwmateriaal wat kan worden toegepast in het interieur: Fiber cement.
Door de mengeling van zand, water, cement en vezels ontstaat er oersterk materiaal met een unieke steenstructuur.
Deze bijzettafels van fiber cement worden met de hand gegoten in een mal, hierdoor heeft ieder item een eigen structuur.
Houd er rekening mee dat er vanwege het uitharden van het cement kleine kleurvariatie kunnen ontstaan. Dit draagt bij aan de charme van het product.

RESIN


Diverse meubelen zijn voorzien van een laag resin. Resin bestaat uit gemalen steen, bijvoorbeeld graniet of marmer, vermengd met een kunsthars. Hierdoor ontstaat een vloeibaar mengsel dat wordt afgewerkt met een polyurethaan laklaag als het is uitgehard. De toplaag is sterk en hard, maar wel gevoelig voor krasjes.

Reiniging en onderhoud
Resin heeft geen onderhoud nodig.
• Verwijder water- of vetvlekken met een spons en water. Hardnekkige vlekken met een natuurlijke zeep.
• Voor vlekken en dagelijkse reiniging adviseren wij water en een natuurlijke zeep, bijvoorbeeld groene zeep. Die verwijdert vettig vuil en vermindert vlekvorming. Gebruik geen schuurspons, een doek is voldoende.
• Pas op met scherpe voorwerpen.
• Let op! Agressieve schoonmaakmiddelen (anti-kalkmiddelen), zure frisdranken, wijnen, citrusvruchten en andere zuren kunnen resin onherstelbaar beschadigen.

About our designs and products

 -

Designed in house

We love our products
and all of them are
designed in-house

 -

Handmade

All of our products are
made by hand locally

 -

Sustainable

Our materials are selected with
care for sustainability

 -

Fair

Taking care of our planet, we use reclaimed teak

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen